2023-05-11
【闻名已久,一于黎食下开心果西餐】叫左开心果set $280/位,包野饮,甜品要额外加钱,唔洗谂,即决牛柳同虎虾,加多2粒黑松露云吞先上云吞,皮薄,入面包住满满蟹肉,黑松露汁汁浓味适中,正常。奶盖开心果朱古力奶,跟餐的。第一啖饮面d 奶盖,e 淡既?唔似平时d 珍奶奶盖既? 之后成杯捞混哂,连埋底底d 碎碎再饮。惊为天人!唔太甜,有d 碎碎咬口,唔会太腻的,好味!原来唔记得影沙律🥗一大碟既,上面铺满左烤香过既开心果碎碎,每块菜都会痴住碎碎,入口会有阵阵果仁味,又会有少少醋味,好balance🤤(处女座老公讲左2次个沙律好好味)到主菜!虎虾,先食薯容,好好味啊,滑得黎又有好浓既开心果味,好神奇!加埋d 虾既汁真系痴线咁好食!(只虾就普通啦,无咩特别😂)牛柳,我有个食法分享!一开始我切左一角,成旧啪入口,e 无咩味既?开心果呢?之后我就细片放入口,好好多!食到牛味同开心果味系我味蕾上跳舞!所以记得要细细片咁食!双重开心果蛋糕,上面旧cream 先系重点!好邪恶好味汤圆!系浓浓既开心果呀,唔太甜,必叫!败笔系我叫左红酒糖水,原来有玉桂系入面...总结:喜爱开心果必试!$280/位就足够食,建
惊为天人!
唔太甜,有d 碎碎咬口,唔会太腻的,好味!
原来唔记得影沙律🥗
双重开心果蛋糕,上面旧cream 先系重点!好邪恶好味
总结:
喜爱开心果必试!$280/位就足够食,建议甜品试汤圆,或者买急冻返去自己煮!