<< 开心果控必冲| 快闪限定日本开心果绵芝奶盖京都宇治抹茶牛奶>>꧁茶痴💛꧂上次去饮绵芝榴连已经话要试埋开心果系列今次就去左🦦屋企附近嘅分店 虽然匿藏喺超市入面不过我次次行过都好tempted𖧷日本开心果绵芝奶盖京都宇治抹茶牛奶 $56今次呢款开心果绵芝奶盖系列实在太诱人开心果味超过浓郁而且非常香除左开心果奶盖仲加左好多开心果仁碎焗得香脆 果仁香气充分 好nutty 有得饮有得食有得咬全杯都绿色因为茶底用上小山园抹茶 并唔系色素喔虽然系冻饮但唔会饮到粒粒抹茶粉 要赞!微糖甜度刚刚好 饮到少少茶甘 同开心果奶盖都几夹饮晒全杯仲唔会觉得好腻𖧷粒粒西瓜芦荟 $40天时暑热仲叫多左杯粒粒西瓜芦荟坚有西瓜果肉 清凉消暑一流ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8.2/10 🦦8.2/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍茶痴 (将军澳)将军澳宝琳欣景路8号新都城中心二期UNY生活创库UG楼UG036号舖📍 茶痴 (中环)中环皇后大道中39号丰盛创建大厦地下4号舖📍 茶痴 (九龙湾)九龙湾常悦道21号Eastmark 1楼3号舖📍 茶痴 (上环)上环文咸东街14号地舖📍 茶痴 (

꧁茶痴💛꧂

开心果味超过浓郁而且非常香
除左开心果奶盖仲加左好多开心果仁碎
焗得香脆 果仁香气充分 好nutty 有得饮有得食有得咬

全杯都绿色因为茶底用上小山园抹茶 并唔系色素喔
虽然系冻饮但唔会饮到粒粒抹茶粉 要赞!
微糖甜度刚刚好 饮到少少茶甘 同开心果奶盖都几夹
饮晒全杯仲唔会觉得好腻

𖧷粒粒西瓜芦荟 $40
天时暑热仲叫多左杯粒粒西瓜芦荟
坚有西瓜果肉 清凉消暑一流

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8.2/10 🦦8.2/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍茶痴 (将军澳)

📍 茶痴 (中环)
中环皇后大道中39号丰盛创建大厦地下4号舖

📍 茶痴 (九龙湾)
九龙湾常悦道21号Eastmark 1楼3号舖

📍 茶痴 (上环)
上环文咸东街14号地舖

📍 茶痴 (佐敦)
佐敦弥敦道375-381号金勋大厦地下13号舖
#cty_黄店
#cty_将军澳
༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄

☞ 𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @ctyfooddiary 𝐟𝐨𝐫 𝐦𝐨𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰𝐬

日本开心果绵芝奶盖京都宇治抹茶牛奶