2024-09-09
海港城人气韩式Cafe 「Terrace in seaside 」,小清新嘅氛围,门口橘子树非常吸睛,好适合打卡。佢哋成日会推出期间限定,每期菜式都令人期待有惊喜,我同朋友间中都会去食吓。今期首推「开唔开心试咗先知嘅开心果蜜糖窝夫」同埋「人生迷芒的芒果沙冰」!人生迷芒的芒果沙冰劲受欢迎!用咗新鲜多汁嘅芒果放在杯顶,芒果份量超多,净系食生果都饱啦,芒果冇渣而且充满果香,沙冰爽口解暑热!「极度惹味泡菜八爪鱼紫菜包饭」泡菜八爪鱼的神仙组合,酸辣开胃。「乌卒卒墨汁八爪鱼炖饭」卖相唔错,墨汁浓郁,米饭香滑挂汁。甜品系重点!「开唔开心试咗先知嘅开心果蜜糖窝夫」好搞笑嘅名,不过食完系开心嘅!外脆内软的窝夫搭配香甜的蜜糖,尤其系开心果酱绝对系开心果控最爱。济州柑橘乳酸梳打,色彩缤纷,打卡一流,梳打酸酸甜甜,好开胃。
人生迷芒的芒果沙冰
「乌卒卒墨汁八爪鱼炖饭」卖相唔错,墨汁浓郁,米饭香滑挂汁。
甜品系重点!