2024-10-29
⏩️ 开心果奶盖梳乎厘班戟 成餐最期待就系呢个班戟。班戟食得出有蛋香味,有空气感但唔会太轻薄。开心果奶盖浓郁但唔腻,仲有好香既坚果香气,唔会太甜或太淡。班戟的甜度刚好,平衡咗奶盖的浓烈,食完之后心情好得无得再好!⏩️美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨呢道肋骨肉质好嫩,慢烤之后,肉汁好丰盈,每一口都有肉的弹性同酱汁的醇厚感。BBQ酱带有一啲烟熏味,甜中有少少辣,同肋骨的鲜味真系完美平衡。再加上洋葱圈,刚炸好上碟仲系热辣辣,口感层次好丰富。⏩️ 芝士焗澳洲薯皮薯皮外面酥脆,里面保持柔软,咬落去时,芝士的浓郁香气即刻扑面而来。芝士的拉丝效果满满,搭葱花同炸火腿粒粒好适合!⏩️ 黑糖伯爵茶鲜奶咖啡⏩️ Peach Blossom (特制白姚奶酪)黑糖咖啡嘅香甜同伯爵茶嘅清香融合得刚好,饮落有种暖暖嘅感觉,特别适合餐后饮。而白桃奶酪则滑顺细腻,清新的白桃味道令人感受到夏天的气息,甜而唔腻。餐厅:Boholic📍长沙湾福华街561号君凯豪庭地舖及1楼
⏩️ 开心果奶盖梳乎厘班戟
⏩️美式BBQ酱烤焗西班牙猪肋骨
⏩️ 芝士焗澳洲薯皮
⏩️ 黑糖伯爵茶鲜奶咖啡
⏩️ Peach Blossom (特制白姚奶酪)
餐厅:Boholic
📍长沙湾福华街561号君凯豪庭地舖及1楼