2022-05-05 959 浏览
一份开心又满足晚餐第一次喺重庆大厦入面餐厅食饭,系惊喜,食物水准同服务都相当好,老板娘Selina热诚招呼,会为第一次嚟餐厅嘅客人介绍食物,小店喺重庆大厦一楼,上楼梯转过弯好容易就揾到,餐厅打对面分间舖,每边10个位左右,坐位算阔落坐得舒服,食物方面,订枱时已预订左非洲鸡煲同地中海海鲜浓汤,海鲜汤必需预订,因为系老板娘每日去街市买新鲜海鲜煮,今日海鲜汤材料有巨型北寄贝,花甲,螺,虾,青口同鱿鱼,北寄贝肥厚胀卜卜,肉质爽嫩,虾肉新鲜爽口有虾味,其他材料都好新鲜好味,今晚主角非洲鸡煲,我哋拣左中辣,但中辣其实都唔系好辣,如果好钟意食辣嘅可以试大辣,鸡煲酱料系喺非洲选用多种香料煮成再直送到香港后再加入Selina自家调制配方制作而成,酱汁香辣惹味越食越想食,老板娘仲介绍我哋点一份蒜香薄饼点汁酱一齐食,鸡煲鸡肉好嫩滑松软,汁酱够入味,薄饼煎得好香,口感软熟带少少烟韧,配合蒜香葱香同酱汁真系好好食,最后,我哋食完一份薄饼后再追加一份点汁酱食,另外豆腐沙律亦唔错,自家制沙律汁,豆腐底有椰菜,芒果同石榴肉,捞埋食又几好食。小店会不定时搞各区团购,大家可以留意佢哋ig或fb支持一下,当下香港小店,一定
一份开心又满足晚餐
小店会不定时搞各区团购,大家可以留意佢哋ig或fb支持一下,当下香港小店,一定要靠大家撑住。
  • 非洲鸡煲,地中海海鲜浓汤