2010-10-16
假日去开大棠玩,然后顺路去欢喜楼试一试!由于早到(6:00pm)所以唔驶等试左佢的「招牌玫瑰豉油鸡」,真系好正!D 豉油真系好得,D 肉又弹牙又滑!另外又叫左个兰花花枝片,D 花枝片好新鲜呀!脆口弹牙㖞!劲好味!阿妈又话要蒸返条鱼,考验下个厨师的厨艺,所以点左「青班仔」,有 14 两重。真系好得,蒸得O岩O岩好,又滑又鲜味,我系呢度食完呢条鱼之后,先觉得出面 D 乜乜名牌酒家唔知有无呃人,呢条 14 两咁大条,出面 14 两咁细条! 仲有佢 D 汁出面真系食唔到,正呀!老婆最钟意饮汤,所以叫左个例汤,唔系味精汤来架!我地一共装左 9 碗半。又叫左个豉椒炒蚬,D 蚬无沙好新鲜!另外想赞一赞佢 D 服务都唔错,呢度好快就帮你加茶同换碟,食完即刻送上西瓜,又唔会即刻要你埋单,等你慢慢叹返杯靓茶。佢 d 甜品都好特别,但真系好饱所以食唔落,因为佢 d 𩠌都好大碟,白饭又「突」起,建议大家一开始唔好叫太多𩠌,留返个肚食甜品。
由于早到(6:00pm)所以唔驶等
又叫左个豉椒炒蚬,D 蚬无沙好新鲜!