2024-01-29
呢间一度获得米芝莲推介嘅🇮🇳印度菜餐厅原来开业已近50年未试过印度菜嘅我一直好想试吓个款脆球小食😍今次终于有机会食到啦✨Gol Gappas酥炸面饼配番石榴汁一直想试呢款小炸球好耐😆原来入边装住啲薯仔粒同洋葱丝,食之前将石榴汁灌入炸球入边,一啖一粒咬落去瞬间爆汁🤣 都几特别✨Taco. Time印度夹饼呢款夹饼可以自选 配蟹肉或者芝士🧀️我就拣咗配蟹肉😍 满满嘅蟹肉丝一啖咬落去超满足丫‼️✨Southern Scallops南印度烤带子伴茄子菠萝果酱带子肉质鲜嫩 配搭嘅茄子菠萝果酱酸酸地带少少辣令味道变得丰富✨Avocado Mango Dahi Poori*牛油果芒果伴脆面饼我比较喜欢呢款脆饼配搭波波形嘅脆饼入边有满满嘅牛油果肉同芒果肉,酱汁酸酸甜甜咁有啲似沙律味道都几清新👍🏻👍🏻✨Kadai Jheenga铁仔洋葱红茄烩鲜虾唔好睇佢细细碟😍实质入面非常足料👍🏻👍🏻有好多只虾🦐酱汁味道酸酸甜甜令人好开胃😍✨Lamb Vindaloo.巴辣马铃薯羊肉🌶️🌶️😋酱汁够晒辣,羊肉炆得软淋又入味👍🏻钟意食辣嘅值得一试🥰✨Cheese Truffle Naan松露芝士烤饼烤饼上满满松露酱🥰加埋芝士又香
印度菜餐厅原来开业已近50年
✨Gol Gappas
酥炸面饼配番石榴汁
一直想试呢款小炸球好耐😆
原来入边装住啲薯仔粒同洋葱丝,
食之前将石榴汁灌入炸球入边,
一啖一粒咬落去瞬间爆汁🤣 都几特别
✨Kadai Jheenga
铁仔洋葱红茄烩鲜虾
唔好睇佢细细碟😍实质入面非常足料👍🏻👍🏻有好多只虾🦐
酱汁味道酸酸甜甜令人好开胃😍
✨Lamb Vindaloo.
巴辣马铃薯羊肉🌶️🌶️
😋酱汁够晒辣,羊肉炆得软淋又入味👍🏻钟意食辣嘅值得一试🥰
✨Cheese Truffle Naan
松露芝士烤饼
烤饼上满满松露酱🥰加埋芝士又香又脆,配搭巴辣马酱汁😋忍唔住一块接一块😝
✨Methi Paneer Bhurji
香草葫芦巴芝士
呢个酱汁比较杰,食落芝士味亦唔会好浓,比较适合配饭食
最后仲嗌咗个当地结婚时会食嘅甜品
Gulab Jamun Flambeed
店员会喺你面前点着甜品上面嘅酒精,
形成火焰效果😍 口感有啲似非常甜嘅糍粑
烟烟韧韧,都几特别嫁