2024-08-24 645 浏览
呢间舖头真系已经食过好多次,但系因为佢嘅食物款式非常之多,所以次次嚟都仲系好多嘢想食咁舖头嘅装饰其实都落咗好多新机,每一个角落都融入咗泰式嘅装饰今日同朋友嚟,叫左柚子沙律,如果唔食辣嘅人,就建议佢先唔好捞匀啲酱汁。嘢食粥表面𠮶啲先,因为相对冇咁辣。底𠮶啲浸住啲汁嘅可以留返比食得辣嘅朋友食。柚子全部去晒被之后,每一粒果肉都好饱满,一咬落口就已经好Juicy,酸酸甜甜得来加埋少少辣嘅汁,就更加惹味。除咗虾之外佢仲有鱿鱼,海鲜嚟讲两只都几新鲜,份量都到几个人分都唔系问题。我哋另外仲叫咗个青咖喱,有几款肉可以俾你拣,我哋拣咗鸡肉。另外仲加咗个手抓饼,两只配埋一齐食好味得来又可以有啲饱肚咁。佢份量都几多,青咖喱嚟讲佢唔会好辣,手抓饼沾满晒汁之后,比斋食又另外一番风味。甜品𠮶度我哋拣咗个芒果糯米饭配雪糕,一上嚟就已经好有打卡feel,糯米嘅份量唔会好多,加埋新鲜嘅芒果果肉同埋芒果味嘅雪糕,成餐饭都好满足。
舖头嘅装饰其实都落咗好多新机,每一个角落都融入咗泰式嘅装饰