2017-06-26
闰蜜话男朋友上个月带左佢去Amina 食生日饭,好浪漫,今次要4个人一齐食,气氛开心D好D,要我陪佢食多次,叫左佢个阔佬男朋友请有得食几带都去,有12个位,仲有2间房细房4人大房8人YEAH,有个oyster night ~好丰富餐包先,暖笠苙,好软熟牛油加左香草,除左滑之外仲有一阵香味好开胃蜜瓜汁同巴拿马火腿做前菜味道咸得黎同蜜瓜汁好MATCH蜜瓜汁好鲜甜好FRESH闰蜜一杯果汁,我怕冻无饮蚝真系好新鲜有光泽味比较浓郁,而且易入口,好滑,唔腥好重海水味,TOTAL有八款Majestic (France)Isabella (France)Poesic (France)White Foam (France)Ancelin (France)Mermaid (France)Les Jardins(France)Gillardeau (France)如果散叫要$98一只,而家一SET有齐8只真系几抵㖞,而家老板亲自开蚝开得好干净,带子位切埋,所有蚝都保留到海水味,原来佢地唔会用水冲,直接将蚝既海水保留难怪味道比一般浓郁,after taste很强,层次丰富,带有浓郁果香,加上肉质清爽,大饱口福
有得食几带都去,
有12个位,仲有2间房
细房4人大房8人
YEAH,有个oyster night ~
好丰富
餐包先,暖笠苙,好软熟
牛油加左香草,除左滑之外仲有一阵香味
好开胃
蜜瓜汁同巴拿马火腿做前菜
味道咸得黎同蜜瓜汁好MATCH
蜜瓜汁好鲜甜好FRESH
闰蜜一杯果汁,我怕冻无饮
蚝真系好新鲜有光泽
味比较浓郁,而且易入口,好滑,唔腥
好重海水味,
TOTAL有八款
Majestic (France)
Isabella (France)
Poesic (France)
White Foam (France)
Ancelin (France)
Mermaid (France)
Les Jardins(France)
Gillardeau (France)
如果散叫要$98一只,而家一SET有齐8只
真系几抵㖞,而家老板亲自开蚝
开得好干净,带子位切埋,
难怪味道比一般浓郁,
龙虾忌廉浓汤,超浓龙虾味
质地好杰,好足料,碟边有D龙虾籽
令到汤味更加香,
可自行加黑椒,令鲜味更加出
一人一份澳洲M8和牛肉眼扒
好厚身,碟边有海盐吊味,肉味更鲜
酱汁系自制黑松露
劲多肉汁,完全锁住系肉眼扒入面
肉质滑,唔鞋,易口溶化,油脂令肉香滑提升
啖啖香味在口中停留,好幸福
主菜后每人自选一款餐荼
我要左一杯绿茶清清喉咙再食 甜品
今次 甜品系柚子芝士蛋糕,
碟边有一粒蜜糖啫喱,好渍香
柚子同芝士味互相辉映
芝士中带有微微柚子酸
十分消滞
多得闰蜜邀请,可以品尝到私房美食
下次一定要带男朋友拍拖sweet sweet 一下
免加一,like Facebook 仲有95折