2022-09-06
又再黎呢间饮茶,之前食唔方便影相,今次同屋企人食就可以影相出post。虽然系闲日,但都full house,所以记得订位先好黎。闲日都 full 系有原因,因为价钱平过周末好多。闲日点心价位由$38起,周末就要$58起。饮茶紧系要食虾饺,呢度系正宗一口既size,虽则做唔到完美既13折,但整体都算好唔错,皮薄,虾都爽口。烧卖都系饮茶必点,呢度系带子烧卖,上面有片带子都几滑,下面都系猪肉为主,做得有咬口,亦弹牙,唔错~之后黎既系招牌叉烧肠,呢度叉烧咁出名,系真好味,即使系切碎左都咁好食,肠粉都好滑,值得一试。再黎试舞茸上素粉果,舞茸𠮶味好浓好香,整体好爽口清新。美中不足系有芫荽,觉得𠮶味太抢同舞茸唔夹。见姜葱牛肉角未试过,今次就试下。个馅系牛肉球咁,外面包左饺子皮,再加多𠮶蚝油茨,上面再放上姜葱丝。味道唔错,牛肉味浓,亦肉质爽滑。之后再叫左蒜香鲜虾春卷,黎到只系暖暖地,唔系即炸既。所以皮有啲硬,唔够松脆,馅料就正正常常。最后系沙嗲金钱肚,炆到好冧,没咩咬口。味道就普普通通,正常发挥。