餐厅: 牛涮鍋
资讯:

餐厅: 牛涮鍋
资讯:

2022-05-15 1085 浏览
星期六同朋友聚旧,一行四人本来想去牛角食烧肉,但因为要等12张3-4人枱而改去隔离嘅牛涮锅,只系等1张枱就得。入座时间~下午两点,餐厅唔系好多食客。喺餐厅经理非常高超嘅推销手法下,我地升级再升级,最终拣咗个食120分钟,每人$328+10%嘅澳洲和牛放题。经理好尽责,提咗我地两三次有廿几款食物(生/熟)同饮品系呢个餐独有,不过我唔记得晒有咩,只系记得冷泡茶系其中之一,好过净系饮有糖嘅饮品。冷泡茶:四季春(左后),桂花乌龙(右后)。前:朱古力咖啡(自助)。一拣完汤底,侍应已经拎咗六小碟冷盘同几盘牛肉(应该只系普通牛肉)同些少鸡肉出嚟畀我地食住先。我地亦都喺自助区攞咗啲菜同菇返嚟烚。普通肥牛片。六小盘:(上,左至右)麻辣土豆丝,鸡丝,蒜泥白肉。(下,左至右)猪肚丝,红油炒手,麻辣牛腩/肉。自助区(一)。自助区(二)。第二轮同第三轮我地主要都系叫和牛,满足大家对牛嘅欲望。唔经唔觉已经食咗120分钟,个炉会自动熄嘅,但可能系非繁忙时段喇,餐厅都畀我地食埋枱上嘅食物先走,感觉无咁冷冰冰。澳洲和牛片。我对牛无特别研究/讲究,普通肥牛同和牛我都觉得好味,但就唔系好食倒有咩大分别。不过久唔久一次同朋友

普通肥牛片。
自助区(一)。
自助区(二)。

澳洲和牛片。

我对牛无特别研究/讲究,普通肥牛同和牛我都觉得好味,但就唔系好食倒有咩大分别。不过久唔久一次同朋友食贵啲,值得嘅。
等候时间
5 分钟 (堂食)