餐厅: Tai O Lookout
资讯:

2021-09-08 1092 浏览
沿路行入去,见到架精致小巧嘅玻璃䌫车仔,载你上去隔离座玻璃屋餐厅,已经觉得好正🤩 真系好有特色又好靓。佢空间好大,对正海滩,近到好似触手可及咁,采光又好。因为太晒所以拉咗天花帘,但夜晚就会开返。今日天气劲好,唔热,weekday大澳又冇乜人,所以好好彩一入去就坐window seats 。食正下午茶时段,叫咗杯红树林特饮同柠檬蜂蜜特饮。红树林𠮶个我觉得好饮啲,有啲似枫糖浆只味🍁嘢食质素嚟讲呢就认真普通😅1. 炸鱼薯条配虾酱tar tar sauce 👌佢为咗添加大澳特色,每个餐都有啲虾米啊虾酱咁嘅嘢加落去。但个sauce 唔会话好奇怪,同啲鱼又几夹㖞。不过旧炸鱼就一般货色啦,薯条都系似炸薯仔多啲。2. 虾酱猪扒包👌有啲太咸,但都ok 嘅,可以填饱个肚。啲食物畀人感觉唔算太用心,好茶记feel ,不过我觉得佢个view 咁靓都值回票价嘅,同埋睇返餐牌,百零蚊有个set 又唔算太贵㖞,我都收货啦。

嘢食质素嚟讲呢就认真普通😅

1. 炸鱼薯条配虾酱tar tar sauce 👌

2. 虾酱猪扒包👌
有啲太咸,但都ok 嘅,可以填饱个肚。