2016-12-22
好姊妹生日想食意大利菜,上网揾就book 呢间试下啦!餐厅以纯洁白色为基调再加上水晶吊灯,有轻爵士音乐,边倾边饮边食,十分好既餐饮气氛。 一开menu样样都想试,幸好我地有6个人,可以试多几款,大家冇意见之下就由我安排。先上面包,姊妹们话热就辣辣,我都闻到有很香既小麦香,原本不爱吃既我都忍吾住试试!陈年黑醋配面包口感很好,外脆内软,真系感觉到有D诚意。首先梗系叫支白酒配Oysters 啦!经理推荐我地几种,经理解释得很清楚,很专业,叫即开生蚝梗系吾小得我最爱既Gilladeau , 味道鲜甜,肉质嫰滑,有淡淡海水味,果然冇令我失望,其他都好新鲜。三十六个月Parma Ham,入口咸香更浓,人手切片,上枱厚薄均一,包住蜜瓜一齐食最美味,更相得益彰。意大利菜点小得Mozzarella Cheese,虽然平庸,但好开胃,软绵够水润,味道清淡,配搭蕃茄酸甜味非常好。龙虾沙虾,青瓜丝、火箭菜再加大香葱配Vinaigrette sauce......我就觉得麻麻嘞,因为大香葱味遮盖左龙虾肉既鲜甜,有点失色。再有干煎北海道带子,大大粒鲜甜,但我最想一提是厨师用藜麦来配搭好特别好夹,一种较少人认识的食
首先梗系叫支白酒配Oysters 啦!经理推荐我地几种,经理解释得很清楚,很专业,叫即开生蚝梗系吾小得我最爱既Gilladeau , 味道鲜甜,肉质嫰滑,有淡淡海水味,果然冇令我失望,其他都好新鲜。三十六个月Parma Ham,入口咸香更浓,人手切片,上枱厚薄均一,包住蜜瓜一齐食最美味,更相得益彰。意大利菜点小得Mozzarella Cheese,虽然平庸,但好开胃,软绵够水润,味道清淡,配搭蕃茄酸甜味非常好。龙虾沙虾,青瓜丝、火箭菜再加大香葱配Vinaigrette sauce......我就觉得麻麻嘞,因为大香葱味遮盖左龙虾肉既鲜甜,有点失色。再有干煎北海道带子,大大粒鲜甜,但我最想一提是厨师用藜麦来配搭好特别好夹,一种较少人认识的食物,有营养之余,也很喜欢那种烟韧适中的口感,吾错吾错。上主菜前先饮番个龙虾汤,个汤浓稠得黎鲜味十足,仲有龙虾肉,呢个汤的确有惊喜!!
经理推介煎鱼...吾记得乜野名,一上枱,鱼鳞........炸左既鱼鳞.......开头有D抗拒,不过经理极力推介就试一小啖啦!哗!好香脆又吾醒,食得出既新鲜,全抢胜!估吾到意大利菜有烤猪脾?!生日就叫黎贺下寿星女啦!猪脾烤得外皮香脆,肉嫩且香,脂肪不多感觉全不肥腻,肉质加上Shiraz Wine真系下酒菜恩物,好食! 比我想像中要好。M5和牛,火喉控制非常好,切开完全冇血水,肉汁封存系steak 内,肉又软无筋,好Juicy。生日点可缺少蛋糕架,预订左既芝士蛋糕,冇乜特别,饼底厚薄适中,芝士馅creamy,吾太甜。
好彩今次冇揾错,冇令朋友失望。男朋友话估吾到天后都有咁好水准,服务又好,下次要撑枱脚,值得encore!