2022-10-09
头先同老婆去旺角买嘢,行到肚饿先发觉,已经差唔多两点,我决定要放纵一下,揾个放题食下先,上open rice, 最近又多好评嘅放题,系你喇「神灯烧」。行到门口,有个吹系嘅灯神公仔,亦都有餐厅,可以拣下合适嘅放题餐,佢有5款,A至E。环境方面:地方虽然唔算大,但唔系摆满枱,所以唔迫,地方企理,洗手间都干净。场内亦设有食物品,大部份「生」嘅烧烤食物都可以自己出去攞,当中亦有熟食区,熟食唔多,但放心,好多熟食都可以点叫。最后梗系有雪糕雪条同饮品啦,都系自助嘅服务方面:职员都系后生仔女,有礼貌,会自动帮我哋换烧烤纸同执枱。仲有,无漏单㗎,同埋出食物都快㗎,所以唔使心急。食物方面:A至E套餐有乜食,可以睇下相我拣咗套餐C刺身款式唔多,但胜在够新鲜,比好多放题店嘅刺身都好,三文鱼、甜虾同墨鱼都要试👍炸物啲炸物全部都好食,热辣辣上枱,但唔油呢下出色,推介鸡软骨、炸虾球、炸虾卷同炸鱿鱼。😂差唔多讲晒咁济烧烤套餐C送咗每人一客黑豚猪腩片,油脂感充足,够淋,可惜每人得三片😍😒安格斯一口牛、牛颈肩、牛板腱、封门柳,呢啲中价牛肉,啱晒牛魔王,我就各叫左一客,新鲜,质感好👍鸡串,佢嘅照烧酱都好出色👍墨鱼咀,呢个
环境方面:
服务方面:
食物方面:
A至E套餐有乜食,可以睇下相
我拣咗套餐C
炸物
烧烤
鸡串,佢嘅照烧酱都好出色👍
墨鱼咀,呢个少见,几爽,不过淡口少少,试下无妨。
熟食区代表:咖哩牛腩,好过好多餐厅,等食期间,记得试下😍
饮品方面,C餐有1664饮,饮咗一罐之后,我为左保持战斗力,转咗饮斋啡,佢有部即磨咖啡机喺度,好出色👍👍👍
总结,呢个放题连埋加一人头400几,但可以任食安格斯,净系呢样已经值回票价,边日想做牛魔王,就去捽下神灯先👍👍👍