2020-06-13 125 浏览
系天气下昼好热嘅情况下,2个人入咗去呢间龙城冰室试吓𠮶个下午茶,首先讲下午茶餐牌非常之多元化,有得双并,例如炸髀拼沙律,又可以炸髀拼炸髀,莲藕饼都有,炒粉面饭焗饭,炒滑蛋奶油猪乜都有,我就嗌咗个XO酱杨州炒饭,再加多个常餐姜丝牛肉米粉,炒蛋奶油猪,都系嗌冻柠茶,先讲个性价比,好高,杨州炒饭好大碟,简直系午餐嘅份量,因为有啲茶餐厅其实下午茶份量系好少嘅,所以呢样嘢已经值得一赞,都炒得够镬气,饭炒得够干身,粒粒分明,仲要够晒足料,虾同叉烧都够多,唔算好辣,个米粉方面,姜味几够,汤算几清,牛肉都好味,最紧要一样野系够晒热辣辣,因为有阵时食啲汤粉面只系暖,会大大扣分,冻柠茶水准亦相当唔错总括来讲喺铜锣湾呢个咁繁忙嘅地方,呢度系个唔错嘅茶餐厅