2019-07-19
今晚去睇大辞职日所以要系湾仔一带揾野食呢排揾野食要求多左好努力找到一个想食LIST之后再fact check一下系咪坚咁想食呢间就系我第一间对得住良心消费小店认真讲, 原本订位时都只系抱住对得住良心心态去食冇对任何野有太多要求但认真讲, 呢间好食呀系有可能份量唔算超大份但对我地一行4人黎讲刚刚好, 其实好多时食野要刚刚好就够喇 每份野食都配有汤/沙律饮品就半价加配 香草蕃茄蟹肉露笋扁意粉好充足蟹肉个酱味道刚刚好唔会太酸, 又唔会太咸本人食得比较淡味意粉处理得好, 不会过硬或过林 香煎带子南瓜松子仁烩意大利饭好正宗意大利饭即系饭身系硬架但唔会硬到完全生米咁个南瓜汁好味道带子没有煎干熟透而刚刚好 美国牛肉汉堡配薯条个牛肉汉堡好浓牛肉味汉堡包面好多芝麻用多士炉烤得金黄及脆脆粗薯条好脆好味道 酱烧猪肋骨配杂菜沙律及薯条个肋骨肉好林林到一切就骨肉分离个酱都刚刚好沙律个酱好味道(其实跟餐叫那个沙律一样的, 如果叫呢款, 咁可以选择跟汤) 鲜杂莓三重朱古力窝夫呢个系细佬话要叫我又见我地食完主菜刚刚好所以叫埋有时好惊食得太饱, 食唔落甜品当然即叫即做整紧期间已经闻到香味一上枱, 哗…..都几高身好脆口
所以要系湾仔一带揾野食
呢排揾野食要求多左
好努力找到一个想食LIST
之后再fact check一下系咪坚咁想食
呢间就系我第一间对得住良心消费小店
认真讲, 原本订位时都只系抱住对得住良心心态去食
冇对任何野有太多要求
但认真讲, 呢间好食呀
系有可能份量唔算超大份
但对我地一行4人黎讲
刚刚好, 其实好多时食野要刚刚好就够喇
每份野食都配有汤/沙律
饮品就半价加配
香草蕃茄蟹肉露笋扁意粉
好充足蟹肉
个酱味道刚刚好
唔会太酸, 又唔会太咸
本人食得比较淡味
意粉处理得好, 不会过硬或过林
香煎带子南瓜松子仁烩意大利饭
鲜杂莓三重朱古力窝夫
呢个系细佬话要叫
我又见我地食完主菜刚刚好
所以叫埋
有时好惊食得太饱, 食唔落甜品
当然即叫即做
整紧期间已经闻到香味
一上枱, 哗…..
都几高身
好脆口
好香朱古力味
但如果更喜欢朱古力朋友
可以试问佢要多少少朱古力酱
我地分别叫左iced chocolate, red cappuccino, blueberry aid及strawberry lemonade. 全部正常野, 不过不失. 但我地就冇人专登饮咖啡, 杯red cappuccino就用rooibios整, 好香茶味.
整体而言, 食物平均地好, 全店只有2位店员(应该佢地直接系店主)
有机会会再黎帮衬
后记