1K
上次同朋友食完韩赞, 觉得环境味道都唔错. 临走见到佢入口位置除左本身韩赞, 亦有摆放V@Thai 宣传单张. 估计系同一间公司, 就约埋fd 试试.V.Thai 就系韩赞上一层. 每张枱都系有可爱唔同小摆设. menu 有泰, 越各样菜式, 选择都好多主菜价钱系地段来讲唔算贵, 捞檬炒金边粉都系$68~$88, 系小食同特色菜式相对会贵d.选左个猪颈肉捞檬, 份量唔少, 味道唔错. 几欣赏佢檬texture 刚好, 唔会过淋. 冬荫功海鲜米线, 一开始上来睇落真系有d 颓🙈 其实因为汤落得太多, 所有野都沈左底😂😂我把海鲜捞番上来, 其实海鲜份量同menu 一样. 不过汤太浅色, 我原本仲担心叫错会好淡.但饮左啖汤, 其实又唔错wor, 足味又带点辣.因为多海鲜, 仲带点甜度. 杂烩串烧$88, 比想像中细串, 虽然味道ok 不过感觉唔太抵食...越泰拼盘$128, 好大一篮子~ 最欣赏个虾饼炸得香脆不油腻. 单骨鸡翼略嫌香茅味唔够浓郁. 但整体都唔错原个菠萝冰, 呢个超推介! 好fresh 同饮得出真系好足料用菠萝榨成. 同fd share 饮刚刚好食左满满一枱野, 每人都系$2

食左满满一枱野, 每人都系$220, 好抵食
呢度service 好好, 但免加一. 环境都唔错, 性价比几高

• 菠萝冰