一间位于上环楼梯小巷嘅咖啡小店☕️好柔和嘅绿色调 有种闹市中嘅小绿洲感觉🌿位置比较隐蔽 去到人唔多 有种格外宁静悠闲嘅感觉🫶🏻顺带一提 店主非常友善 而且好乐意分享佢哋整sourdough嘅故事同嚟紧想创作嘅口味 好有创意同用心 总觉得呢啲就系小店独有嘅温度 加油🫶🏻-🥑Slow cooked chicken breast & avocado on sourdough toast ($105)餐具色彩缤纷得黎带点复古感 好有特色🙆🏼‍♀️sourdough系我好钟意嘅质感 有口感内带烟韧🙆🏼‍♀️面头牛油果花质感绵滑 鸡胸就略嫌唔够嫩 有某啲位有少少鞋🤣不过几钟意佢哋配搭住一啲用香橙做嘅果酱 味道特别之余 酸甜酸甜增添左清新感🍊旁边沙律菜仲搭配一啲藜麦 更加健康😜但系整体连埋个份量黎讲 定价略嫌有啲进取~-🍞Five grains sourdough with butter & homemade jam ($50)嚟到呢度 梗系要试多啲佢哋主打嘅sourdough🍞拣咗fivegrains 食落更加有口感🥳一粒粒嘅五谷颗粒感好正 同样做到外脆内软口感 包体带点嚼劲 好正🤭果酱我就觉得如果甜度

嚟到呢度 梗系要试多啲佢哋主打嘅sourdough🍞拣咗fivegrains 食落更加有口感🥳一粒粒嘅五谷颗粒感好正 同样做到外脆内软口感 包体带点嚼劲 好正🤭果酱我就觉得如果甜度较低少少会更好 不过有新鲜橙粒感觉都几清新🤭(突然发觉呢度都几钟意用橙🤣🤣🍊)