2022-04-23
呢间餐厅嘅装修真系好喜欢🤍 简约得来又有种异国大宅既感觉😍 中间既一条旋转楼梯 🚡地板嘅瓷砖🧿甚至望出去嘅风景🏞 都有一种去咗旅行嘅感觉 餐厅主打地道嘅墨西哥家庭菜 嬷嬷既传统味道👵🏻 口味实而不华好道地👍🏻呢个价钱 略嫌Portion 可以大份D🌝⭐️ Tacos de Lengua 🌮墨西哥菜梗系要食Taco 啦🥰烤过嘅牛舌带点焦香🐮 青柠汁加上Salsa Verde非常清爽开胃🍋 只系只有三块份量比较少⭐️ Birria 🥩呢个系墨西哥传统酱汁煮牛面颊🍖配上Tortilla 一齐食🫓 牛肉煮得好淋 酱汁味道好浓🤎有点似更多香料版嘅肉骨茶🌿 跟上蕃茄Salsa配搭可以中和点点油腻🍅⭐️ Churros 💛炸得金黄香脆😛 焦糖酱同埋面头嘅肉桂糖甜度恰到好处🍮 真系令人欲罢不能😚⭐️ Horchata 🧋又系一款墨西哥家常嘅饮料🤩味道似有胚芽同香料嘅好立克🤨 食完饭饮有点点甜
⭐️ Tacos de Lengua 🌮
⭐️ Birria 🥩