2024-08-23 1116 浏览
有个识饮识食既朋友真系好,今日就带左我黎食呢间中式私房菜,环境优美,台与台之间有足够空间,岩哂同朋友静静地倾计。我地两个女仔唔系好大食,叫左3个小菜share。餐厅有唔小海鲜菜式选择,不过就要提早预订。所以我地今日就试下啲家常小菜先。 香煎银雪鱼,银雪鱼表面呈酥脆既金黄色,鱼肉饱满多汁,调味岩岩好,唔会太重,更突出鱼既鲜味,另外配上清新的蔬菜,整体口感层次丰富。伴碟仲有沙律酱,沙律酱的酸度和甜度可以为口感增添层次。潮式凉瓜排骨煲,排骨肉质鲜嫩,吸收哂汤汁既精华。凉瓜清凉解腻,同浓郁既汤汁互相平衡。整体口感清新爽口,又不失肉类料理既厚实感,系一道极具层次感的经典潮菜。姜葱鱼腩煲,鱼腩有先煎香,鱼肉质地厚实。姜葱的香气扑鼻而来,同鱼腩的味道完美融合,非常惹味,配饭一流!黎紧有屋企人生日所以问下餐厅多人预约有无得包房,原来有得包房,仲可以打麻雀,想搞鬼啲仲有得自订字句display喺大屏幕,下次一定要带屋企人黎!

2024-08-15