2023-09-01
好耐冇食自助餐,早前屋企人见到德福阁有做优惠,所以Book咗嚟试!!德福阁喺旺角闹市,收工七点去到。一坐低,店员即刻每人上四只生蚝,生蚝好新鲜,而且饱满大只!!餐厅环境好宁静舒适,一张大长枱放满食物,海鲜方面有长脚蟹、青口、海虾、各种日式刺身和寿司等。特别推荐呢度三文鱼刺身,好肥美新鲜!!!色泽漂亮,我忍唔住encore咗几次~至于冷盘都有沙律吧、火腿蜜瓜卷、鸭胸等,热食有即切肉眼扒、蒸鱼、海南鸡、咕噜肉、芝士焗蚝、茶碗蒸等多款选择。基本汤品亦有中式汤西式汤两款选择,餐包都有三四款。特别推荐蒸鱼,好大条(唔知咩品种~),鱼肉好滑!!!即切肉眼扒咁热门好快俾人食完,师傅都即刻攞第二嚿出嚟!!甜品方面有好多选择,movenpick 雪糕任食!!仲有雪米糍,仲有本地雪糕cocoberry~师傅职场制作疏乎厘好吸引,空气感十足,我都食咗两个!!!仲有师傅即场制作pancake,可以拣返香蕉/cream/杂果味,有唔同配料自己配搭。另外亦有多款原个芝士蛋糕、忌廉蛋糕、布丁、椰汁西米露、水果可以选择。有个朱古力喷泉,当晚见到小朋友都玩得好开心~饮品吧都系自助,有多款汽水(有怀旧玻璃樽装可乐),柠檬
饮品吧都系自助,有多款汽水(有怀旧玻璃樽装可乐),柠檬茶,各种热饮,热朱古力热咖啡等。
📝总结:食物种类虽然没有非常多,但当晚都食得好饱,未能试哂。店员态度好nice,收碟速度快,食物翻碟都好快!!用餐感觉愉快,人均约$400。