2021-03-03 57 浏览
疫情下呢几个月都好耐无同朋友出街街食饭🥺今晚约咗好朋友食晚饭,因为放工晏左,只好去附近揾野食,幸好朋友迁就,去咗炮台山食行经呢间闺家,店员好热情嘅款待,我地就决定选呢间来聚餐店舖虽小,但装修都不错,墙上面嘅画好靓好少女feel我哋望左望餐牌,觉得价格都几亲民,唔算贵,最后就点左个日式鳗鱼炒饭、猪手甘荀面、凉拌海蜇手撕鸡,仲叫左杯柠蜜上菜速度都好快,份量原来都唔少猪手同面系分开上,猪手仲配有原粒花生,好耐冇食了,猪手炆得好软腍好入味,连花生都系软软的,唔错至于个手工甘荀面都好特别,之前未试过,面质唔会过软,软硬度适中,清清的味道鳗鱼炒饭一来到,已闻到好香嘅味道,未食已觉得吸引,仲要鳗鱼份量都好多,配有粒粒甜粟米同菜,炒饭唔会好干,好够味,好好食😋碟手撕鸡都唔细,比想像中不同,鸡肉都几大件,仲啖啖肉都有芝麻酱味道,好fresh原来个鳗鱼饭有配上一配中汤,今晚系青萝卜汤,饮落的确唔似有落味精,不错👍🏻倾计最啱饮杯柠蜜润下喉😉 员工都好有礼貌,今晚食得开心,倾得畅快!很抵食嘅一餐!
疫情下呢几个月都好耐无同朋友出街街食饭🥺

行经呢间闺家,店员好热情嘅款待,我地就决定选呢间来聚餐

店舖虽小,但装修都不错,墙上面嘅画好靓好少女feel

上菜速度都好快,份量原来都唔少

倾计最啱饮杯柠蜜润下喉😉
员工都好有礼貌,今晚食得开心,倾得畅快!
很抵食嘅一餐!