2017-06-26 198 浏览
今日终于都约到几个闺密去食好西,咁难得约到就一定要食我地至爱既日本野啦! 去到环境好舒服,好静好啱倾计我地4个不停食不停belibala...野食同服务真系值得一赞呀! 店员好细心见我地点既食物未到就先俾左一碟日本酱油腌银鱼仔,好香口又唔会咸,顶肚饿真系Perfect.我地首先食左个劲滑啫啫的茶碗蒸,蛋味好浓再配合海鲜好夹呀!跟住就到左大家至爱既刺身拼盘呀~~~~食左一啖就已经停唔到啦! 蟹钳仲要啖啖肉鲜味到晕呀. 连伴碟边边的海草都食埋,因我好钟意呢种口感.我地都叫左食完鱼生后就到左饮酒必备既串烧,盐烧鸡翼外面脆咬一啖劲JUICY. 烧五花肉油脂同肉比例好好,所以唔会好腻, 真系晕啦!!!!跟住就系到左天妇罗,除左虾有四件,其他个三款都要我地一人一啖share. 味道就同平时既一般天妇罗差不多。食到呢个位都饱左一半啦,师父呢个时候俾d饱肚野我地食. 一碗温温地既珍珠米衬上吞拿鱼葺姜同葱粒. 再加小小新鲜磨既山葵,配合埋姜姜提鲜. 食入口真系更有层次. 面鼓汤就一般没有什么特别。

我地首先食左个劲滑啫啫的茶碗蒸,蛋味好浓再配合海鲜好夹呀!
茶碗蒸

面鼓汤就一般没有什么特别。
2017-04-19
茶碗蒸