2022-07-15
🌸上天下地都是花·那个女人不爱它 ⁉️话说早前IG经常被呢间花花Cafe 洗版 所以White Hse. 一早成为我嘅bucket list✅今日终于约到闺蜜👭齐齐探店💕 步入位于铜锣湾闹市嘅White Hse. 有如置身于空中花园一样心情都立即变得轻松愉悦 感觉疗愈 见到店主精心细意打造嘅花墙同角落 又点可以忍手 梗系即时打卡呃like 先食物方面我哋点左 🌸泰式香叶炒蝴蝶粉 炒香过嘅蝴蝶粉口感爽弹,唔会有黏口嘅感觉,香料配搭得宜,香叶🌿味道尤其突出,满载泰🇹🇭式风味,今次点嘅小辣对我嚟讲唔算辣🌶️,食落香口惹味😋🌸二重奏忌廉烟肉芝士短管面 店员一递上已经闻到香浓芝士味道 以忌廉、烟肉、芝士黄金组合烹调而成 非常适合白汁加芝士控嘅朋友 加上短管面软硬度控制得宜 够晒嚼劲 烟烟韧韧好过瘾 咬落每啖仲会食到短管面里面满满嘅忌廉芝士酱汁🌸草莓红茶(C) 有淡淡嘅草莓🍓味道,够晒清新,消滞解腻🌸蝶豆花绿茶(C) 梦幻渐变嘅紫蓝色,俾人感觉浪漫满泻,同时满足视觉👀及味蕾😋双重享受,绝对系打卡必备📸,绿茶味道清新解渴,甜度适中如果你都系一名花痴,White Hse. 一定啱晒你
话说早前IG经常被呢间花花Cafe 洗版 所以White Hse. 一早成为我嘅bucket list✅ 今日终于约到闺蜜👭齐齐探店💕 步入位于铜锣湾闹市嘅White Hse. 有如置身于空中花园一样 心情都立即变得轻松愉悦 感觉疗愈 见到店主精心细意打造嘅花墙同角落 又点可以忍手 梗系即时打卡呃like 先 食物方面我哋点左 🌸
泰式香叶炒蝴蝶粉
炒香过嘅蝴蝶粉口感爽弹,唔会有黏口嘅感觉,香料配搭得宜,香叶🌿味道尤其突出,满载泰🇹🇭式风味,今次点嘅小辣对我嚟讲唔算辣🌶️,食落香口惹味😋 🌸二重奏忌廉烟肉芝士短管面
店员一递上已经闻到香浓芝士味道 以忌廉、烟肉、芝士黄金组合烹调而成 非常适合白汁加芝士控嘅朋友 加上短管面软硬度控制得宜 够晒嚼劲 烟烟韧韧好过瘾 咬落每啖仲会食到短管面里面满满嘅忌廉芝士酱汁 🌸草莓红茶(C) 有淡淡嘅草莓🍓味道,够晒清新,消滞解腻 🌸蝶豆花绿茶(C) 梦幻渐变嘅紫蓝色,俾人感觉浪漫满泻,同时满足视觉👀及味蕾😋双重享受,绝对系打卡必备📸,绿茶味道清新解渴,甜度适中 如果你都系一名花痴,White Hse. 一定啱晒你