四人行一齐去医肚,之前见到呢间新开嘅冰室好多人排队等食饭,我哋就趁着黄昏时间唔使排队提早食饭,就去试一试。餐厅的位置空间颇大而且宽敞,更附设有卡位、梳化位置等座位选择,环境感觉舒适。小朋友最开心见到餐牌上有儿童餐,儿童餐上有一架车仔,装住一些食物,即刻吸引我嘅宝贝要求我为他order。果然儿童餐系用一架红色的车仔装住几款食物,当中包括粟米粒、肉酱意粉、鸡翼、薯格同埋烟肉卷等,每一款食物份量少但种类多,我嘅宝贝唔够10分钟就食晒,可见儿童餐吸引小朋友。儿童餐还附送橙汁和甜品,难怪我的宝贝食完后非常满足。我们三个大人都不约而同地各叫了几款食物一齐Share。当中最欣赏就系金记生炸鸡髀配沙律🥗,卖相吸引,鸡髀和沙律分开两边盛载,鸡髀炸到金黄色,食落去外皮香脆可口,而且鸡肉肉质滑嫩,好鬼滋味!最后唔够喉,我哋还encore了一份!另外金牌干炒牛河即叫即炒,好有镬气!另外还Order了铁板香煎鸡扒薯菜配黑椒汁等,太多食物,不能尽录,同样地非常美味!估唔到我哋四个人食咗咁多野,不过最后埋单都只系$600有找,平均消费一人$150就可以食到咁丰富、而且即叫即做、好有镬气嘅食物,难怪一开张已经咁多人排

儿童餐还附送橙汁和甜品,难怪我的宝贝食完后非常满足。

我们三个大人都不约而同地各叫了几款食物一齐Share。

最后唔够喉,我哋还encore了一份!

另外金牌干炒牛河即叫即炒,好有镬气!

估唔到我哋四个人食咗咁多野,不过最后埋单都只系$600有找,平均消费一人$150就可以食到咁丰富、而且即叫即做、好有镬气嘅食物,难怪一开张已经咁多人排队等位食饭!