2020-04-16 1655 浏览
由读书时代食到而家,都叫有啲感情,又见佢个下午茶只系$29,加多6蚊有埋咖哩饭咁抵,本身都想介绍下,但店舖防疫既意识实在令人大感失望😅话说因为工作关系行到已经好攰,经过银咖哩就想坐低食啲野先见到门口写咗有关武汉肺炎既防疫措施,但门口未有店员咁就照入去坐低先店员之后见到,就一定要已经坐低咗既我起返身行返去门口先帮我探热😓,其实我觉得就咁过黎探都得,有少少唔识变通,但呢个都系小问题,我行返去门口就算最大问题系本身个舖位已经好细,我见得中间𠮶张枱附近系冇人就坐咗落去,但店员唔比,话呢张唔坐得,要我坐隔离𠮶张二人枱但𠮶张二人枱同另一张有人坐紧食紧野既枱距离系不足10cm😨😨😨啫系你同我讲你为咗防疫要我同隔离枱坐得再近啲?成件事会唔会好唔make sense?😨😨😨我当刻就同店员表示「两张枱好近㖞😨」,店员只系话「唔近唔近」,再问「唔系要起码1.5m咩?😨」,店员都只系答「得架喇」咁小编当下真系太攰行唔郁,又见隔离枱就快食完,就算隔离枱位妈妈见到都即醒水,叫佢个女快啲食,小编等到佢地走咗先敢除返个口罩点知问题又黎喇,我地食到中途,店员又安排咗个男人坐咗系我地隔离𠮶张距离10cm都冇既枱😨啫系如果

话说因为工作关系行到已经好攰,经过银咖哩就想坐低食啲野先

咁小编当下真系太攰行唔郁,又见隔离枱就快食完,就算

啫系如果万一头先对母女系受感染,而我地又唔理除咗口罩,我地又会受感染再传染比隔离呢个男人,跟住我地走咗后,又会有人坐我地个位,个男人又再传染比佢地,然后无限loop?😨

我唔知系公司policy问题定点,但成个做法有啲自欺欺人、本末倒置!好后悔一开头见到咁既情况冇即走揾过第二间!