2023-02-08 96 浏览
Asok Thai Garden系阿叔泰面既另一条副线,阿叔泰面主打船面,而呢间就主打西泰fusion 菜,两间风格都截然不同,但都同样保留著泰国特色餐厅白色既外墙光鲜明亮,入面装修以东南亚户外风情为主调,窗边既位置系榻榻米座位,中间既餐枱撑起了太阳伞⛱️,用上竹藤木椅,再放左d植物作摆设,更加似置身户外菠萝梳打🍍叫返杯热带水果菠萝梳打衬返呢餐,酸酸甜甜好清新柚子红石榴沙律🥗泰式柚子红石榴沙律,椰糖、花生碎真系灵魂唔可以缺少,酸酸甜甜既味道好开胃冬阴功大头虾意粉🍝冬阴功系泰国菜既signature,当冬阴功遇上意粉原来系咁好味咁夹,椰奶既甜香,再加上冬阴公既酸辣,好惹味,只大头虾顿时都被个酱汁抢去风头芒果糯米饭椰子雪糕甜筒🥭🥥🍦芒果糯米饭同椰子雪糕两款泰式甜品都好想食呀,小朋友先做选择,全部我都要🤭,两款味道都不错,但略嫌芒果果肉少左d, 唔够喉整体环境同食物质素都唔错,店员又有礼貌,想近近地去转泰国,黎转亚士厘道啦

菠萝梳打🍍
叫返杯热带水果菠萝梳打衬返呢餐,酸酸甜甜好清新

柚子红石榴沙律🥗

冬阴功大头虾意粉🍝