Lunch同同事去阿土伯盐水鸡(东广场)试咗佢嘅皇牌饭餐($55),包盐水鸡饭同两款配料,我拣咗高丽菜同马铃薯。整体味道不错,但咸度可以再平衡下。食品部分盐水鸡饭:鸡肉质地嫩滑,盐香味浓,入口几满足,但咸味略重,食多几啖可能需要配多啲白饭中和下。不过鸡嘅分量够慷慨,饭量亦刚刚好,整体系值得一试。高丽菜:高丽菜炒得清香爽口,调味比较简单,带出咸鸡嘅咸香味,系一个几好嘅配搭。马铃薯:马铃薯够腍,入口绵密,带啲淡淡嘅咸味,同饭配埋食口感唔错。⭐食品评分:4/5环境与服务阿土伯盐水鸡主打简单快捷,环境整洁,虽然唔系特别靓,但食饭嘅气氛系舒服嘅。服务方面,出餐快,员工态度亦有礼貌,感觉几亲切。⭐环境与服务评分:4/5总体感受阿土伯盐水鸡嘅皇牌饭餐系CP值唔错嘅选择,鸡饭味道好,有配料拣更加贴心。唯一可以改善系咸度,希望可以再平衡下。不过如果你钟意咸香味重啲嘅菜式,呢度一定啱你胃口,值得再试。⭐总体评分:4/5
Lunch同同事去阿土伯盐水鸡

食品部分
盐水鸡饭:

高丽菜:

马铃薯:
马铃薯够腍,入口绵密,带啲淡淡嘅咸味,同饭配埋食口感唔错。
⭐食品评分:4/5

环境与服务
⭐环境与服务评分:4/5

总体感受

⭐总体评分:4/5
2024-12-17
10 分钟 (外卖自取)