2022-11-22
同屋企人庆祝生日,于是食个中餐 「 阿拉斯加蟹宴」,估唔到呢间酒楼又几好食!虽然服务& 环境一般般,而店员态度是OK的,只系没有人帮你更换放满蟹壳嘅碟 ,环境就比较挤迫,可能啱呢个时段比较多人晚饭,但系到9:00pm 左右,顾客都离开得7788, 幸好食物质量是OK的,呢个价钱也是可以接受!首先系嚟咗只乳猪之前已经订咗,所以原本喺蟹宴里面𠮶半只乳猪变咗半只烧鹅!只乳猪都几肥,暖暖的、皮是脆卜卜,食落香喷喷油香味十足部长都几均真,愿意帮我们半只乳猪转烧鹅。烧鹅味道很充足,个人认为仲有啲少少咸,但饿味系香浓概,肉质都滑。脆皮酱烧鸡,味道偏浓少少🤏但鸡皮系脆&薄爵士汤,味道都可以,口感香滑浓郁,感觉好滋补重头戏就系呢一只阿拉斯加蟹,都几大只上台之后,店员会帮你剪开一旧旧,方便进食!而且都会放铰剪俾你去剪开蟹壳,另外仲会将蒸出嚟嘅蟹膏,装成一碗、仲有一碗醋俾你配搭嚟食!即系味道香甜,肉质都好爽滑,再点一啲蟹膏更好味,更加甘香鲜味鲍鱼扣鹅掌 :正常,味道都系唔错嘅,鹅掌易都炆得好够谂茶果子玉带白花球:外脆内软,一边系带子 ,味道鲜甜,都ok蜜豆炒花枝珊瑚蚌 :珊瑚蚌口感比较爽,好有咬口,花枝比较
只乳猪都几肥,暖暖的、皮是脆卜卜,食落香喷喷油香味十足
部长都几均真,愿意帮我们半只乳猪转烧鹅。
脆皮酱烧鸡,味道偏浓少少🤏但鸡皮系脆&薄
爵士汤,味道都可以,口感香滑浓郁,感觉好滋补
重头戏就系呢一只阿拉斯加蟹,都几大只
上台之后,店员会帮你剪开一旧旧,方便进食!
鲍鱼扣鹅掌 :正常,味道都系唔错嘅,鹅掌易都炆得好够谂
茶果子玉带白花球:外脆内软,一边系带子 ,味道鲜甜,都ok
蜜豆炒花枝珊瑚蚌 :珊瑚蚌口感比较爽,好有咬口,花枝比较靭些,整体都系唔错