一个人午餐去咩餐厅食得唔颓又唔会尴尬?俾我一定拣食日式拉面店😆坐孤独位尽情享受一碗面的时光🥰放半昼过开黄埔研究紧食乜之际,主力搜寻拉面店!距离黄埔站几分钟路程,揾到依间隐藏小巷既黄色拉面店!💛第一次入餐厅无被叫扫安心出痕,只需填簿仔做记录就可以,Scan Code一样得,感觉舒服好多。店入面好多连猪、Pepe、同戴黄帽仔既公仔摆设~*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*同好多拉面店一样,招牌有分白/赤/黑天王拉面,另外亦有浓厚豚骨鱼介沾面。平时既我一定拣「黑色选择」或沾面😛与其食平时既选择,倒不如试碗特别少少既限定天王‼️填纸落单~自由度高!口味浓度、拉面软硬度、配料及追加项目全部系你操控之中😝*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸芝士胡椒拉面 $95讲真海报上卖相未到相当吸引🙈纯粹系冲住堆芝士🧀同埋系限定⏰好似有噱头啲最初仲惊见张相无肉而犹豫左半秒🤨店员回答每碗都有叉烧,叫我唔洗担😂碗面卖相似样过海报!🤩葱同芝士多到可以堆成一个小山丘胡椒汤底香味浓郁而不刺鼻,惹味醒胃,唔辣汤够热~芝士慢慢融化建议可将薄切既叉烧片沾上芝士,可做到拉丝效果溏心蛋超完美!蛋黄依然系呈流心状态😍😍😍

🔸芝士胡椒拉面 $95
讲真海报上卖相未到相当吸引🙈
纯粹系冲住堆芝士🧀同埋系限定⏰好似有噱头啲
最初仲惊见张相无肉而犹豫左半秒🤨
店员回答每碗都有叉烧,叫我唔洗担😂

碗面卖相似样过海报!🤩
葱同芝士多到可以堆成一个小山丘
胡椒汤底香味浓郁而不刺鼻,惹味醒胃,唔辣
汤够热~芝士慢慢融化
建议可将薄切既叉烧片沾上芝士,可做到拉丝效果
溏心蛋超完美!蛋黄依然系呈流心状态😍😍😍
溏心蛋