2019-06-18
一直都好中意饮呢间既水果茶,次次饮都觉得果味香甜同茶底够浓但原来朋友仔一直都无试过,因为佢曾经饮过其他品牌既水果茶觉得好伏,所以就一直都无再系出面饮水果茶个日经开我话呢间好饮而我地又见有啲口渴,所以就入左去拣下有咩岩饮朋友听我推介,要左杯M size既一芳水果茶,而我就喺甘蔗系列同益力多系列到犹疑左一阵.....最后听到店员话甘蔗系列系夏天既期间限定,所以就决定试左甘蔗先甘蔗系列有两款,一款系配青茶,而另一款系配鲜奶蔗汁配茶唔会觉得有问题,但配鲜奶真系未试过,贪新鲜既我就要左杯M size既黎试一试,估唔到甘蔗既清甜会同鲜奶无违和之饮仲几夹添!!!!不过甘蔗本身比较甜,建议怕甜既宝宝就嗌半糖或者小糖会既适合而朋友仔亦大赞呢度水果茶既质素相当不俗,下次会试埋其他口味添wooo反正间唔中都会出黎中环呢边做野,等我下次试埋个益力多系列先,顺便可以储印花(又系师奶仔上身既时候)
甘蔗系列有两款,一款系配青茶,而另一款系配鲜奶
不过甘蔗本身比较甜,建议怕甜既宝宝就嗌半糖或者小糖会既适合