2023-12-14 64 浏览
因为工作关系,好多时都会系油塘食埋晚饭返屋企,今日路经一间川菜饺子面店,店名熊猫主题,店内都有熊猫标记都几得意。坐位唔多但都几多人买外卖,我地呢D”外地人”梗系堂食啦!首先系POSTER吸引我,限定联乘安记鲍鱼,唔系不知名既品牌比较有信心所以必点😋我点左个一口鲍鱼豚肉云吞有20粒,虽然细细只但都几饱肚,鲍鱼同肉味混埋一齐好香,而且大细刚好一粒放入口原汁原味,仲见到姨姨即包即煮,我仲配左紫菜虾米汤好鲜好味。老公就叫左另一点名推介鲍鱼云吞鸡丝捞面,四川风味鸡丝香辣肉嫩不错。小食种类都好多撰择,我地叫左手拍青瓜同海带丝,一致觉得青瓜最好食,除左特制酱汁,仲有自家品牌既五仁菜脯丁,野味之余仲好香脆。最后我地仲买多樽菜脯丁返屋企谂住煮面或炒菜🤭饮品方面我钟意雪梨茶,唔知点解除左梨香我仲饮到花香😅麦茶就正常味啦!后来先发现原来佢地系连锁店,有七间分店港岛同九龙都有,各地点都好方便!好适合快餐之撰👍

2023-12-13