2014-12-06
18.Oct.2014(SAT) 朋友仔一早拣好哩间餐厅与我吃个生日便饭.由于book 唔到位, 所以我俩就六点左右就坐下.无泰式生虾有点失望. 餐牌最后又有d 西式食品, 感觉好似好唔专的泰国餐厅.好喇, 左拣, 右拣, 终于拣好四款食物.1)哩款菜式我一向都偏爱.每次一见到有, 就会成为我必点菜式.果然无令我大失所望; 不错. 个汁辣得适中, 又开胃.比个like. 2) 大虾炒粉可能我地两个女性挂住倾, 当我地食时已经有d 冻左. 应该热晒好味d. 我觉得一般.3) 汤哎呀, 哩个汤有惊喜㖞.由于我一睇餐牌感觉不正中泰国野, 所以对哩个汤系零期望.点知一饮, 佢整到d 酸同辣个比例好适中. 我个人觉得不错. 4) 鸡翅反而我对哩味菜系好有期望, 点知, 个人认为只系普普通通.一只鸡中翅, 特登切开两边.唔知系上碟好睇d, 定系方便客人食. 味道没有什么特别. 5) Choc Banana with Fresh Cream本人系一向不太喜欢香蕉味的新鲜蛋糕. (不讨厌, 但亦不会主动去叫)点知我朋友仔私下帮我点左哩个蛋糕比我吹蜡烛. (我更系好开心)一食, 哗, 真系好味. 真
朋友仔一早拣好哩间餐厅与我吃个生日便饭.
由于book 唔到位, 所以我俩就六点左右就坐下.
好喇, 左拣, 右拣, 终于拣好四款食物.
每次一见到有, 就会成为我必点菜式.
果然无令我大失所望; 不错. 个汁辣得适中, 又开胃.
比个like.
可能我地两个女性挂住倾, 当我地食时已经有d 冻左.
应该热晒好味d.
我觉得一般.
哎呀, 哩个汤有惊喜㖞.
由于我一睇餐牌感觉不正中泰国野, 所以对哩个汤系零期望.
点知一饮, 佢整到d 酸同辣个比例好适中.
我个人觉得不错.
反而我对哩味菜系好有期望, 点知, 个人认为只系普普通通.
一只鸡中翅, 特登切开两边.
唔知系上碟好睇d, 定系方便客人食.
味道没有什么特别.
一食, 哗, 真系好味. 真系想成件自己食晒佢.
好味在于清得o黎, 又唔太油腻. like.
总结:
食物: 味道比我预期好, 几好食.
价钱: 合理
服务: 大致都十分好.
走个时见到有人龙, 如果要排队等, 我谂我唔会等.
题外话/补充资料:
职员同我地讲要交枱. 咁我朋友就细细声问"个蛋糕仲未上"
我朋友预先叫餐厅职员预先点蜡烛, 然后比我一个小惊喜.
点知餐厅职员唔记得左. 经理仲要走过o黎当住我面, 问" 件蛋糕系咪要写我个名."
之后职员仲要走过o黎问我朋友"妳留左咩名?"
我朋友当然有点不高兴, 因为成件事比佢地破坏晒个气氛.
最后经理没有再催我地交枱, 不过我地都好合作, 食完蛋糕就走.