2020-08-26 547 浏览
系限聚令之下,冇得食夜晚饭咁就唯有揾间餐厅食晏昼庆祝。之前行过睇个餐牌,觉得都几OK所以就嚟食。𠮶日两点几,就咁Walk in做完体温探测就可以安排入座。坐低睇餐牌之制,偷望到隔离枱嘅菜式份量都唔算少,所以两个人就叫咗两样野加野饮就ok 啦。Carbonara 碟边附有一块有温度既面包比你,意外地软熟,再点埋个意粉啲汁嚟食,真系好正。意粉入面𠮶啲Bacon唔系一小片而系有咬口嘅一粒粒。Fish and chip 嘅配菜竟然系青豆蓉。向来好讨厌食青豆嘅我系寿星公嘅鼓励下试咗一啖。意外地系几好食架。另外有3个sauce 跟埋比你,分别有黑醋、沙律酱同茄汁。薯条不过不失,讲到主角炸鱼柳系外脆内软,完全符合预期之中。 最钟意系杯milk shake, 我哋叫咗杯Banana milk shake 加 花生酱!!! 估唔到香蕉同花生酱系咁夹,真好好饮丫!! 仲有杯 疏菜smoothie, 入面仲加左羽衣甘蓝。不甜的系好清新的口味。完全系健康之选。整体用餐系满意嘅。唔知系咪疫情嘅关系,是次堂食系免收加一服务费。

2020-08-23
午餐