2018-01-06 231 浏览
呢间十二味餐厅,开左好多唔同食材为主题嘅餐厅!十二味不只是烤鱼位于天后,烤鱼系主打,去过几次都无食过,今次就试下烤鱼啦😝见到有四款鱼拣,唔知食边款好?🤔,不如叫个侍应介绍下先!我: 你好,我地想食烤鱼,四款鱼有咩唔同?可以介绍下嘛?侍应:四款都系鱼啰⋯⋯,我: 🙄咁有咩分别?(心谂:难道我唔识字嘅咩,我够知系鱼啦⋯⋯) ,侍应: 吴郭鱼,清江鱼,江团鱼,桂花鱼啰⋯⋯拣完鱼拣味道,有几款味道,蒜香,麻辣......,我男人终于忍唔住就话:我地识字架,想你介绍下d鱼有咩唔同,例如有无话边款鱼滑身d,实肉d,边d多骨,少骨d ......,侍应态度已经劲差)无分别,只只鱼都一样啰....,我: 经理系边?侍应:佢今日放假啊,我: 得啦,唔洗你介绍....,之前黎食过水煮鱼,经理都好有心机介绍水煮桂花鱼会好滑身,无咩骨,真心觉得好好食于是我地就是但拣左江团鱼,香辣味嘅小辣,江团鱼肉质算滑,不过无桂花鱼咁滑,唔算多骨,越食越辣😋,我地再加左个宽粉,同生菜
江团鱼
2018-01-03