2018-09-16
今日我哋又想食寿司啦,就打算试吓一间未试过既日本料理餐厅.. 就系位于厚福街 H8 5楼 -德美寿司。.一入去已经感受到充满日式既装潢,我哋坐嘅位置系比较偏入面嘅一个房间,系间房入面有一个按铃,可以叫职员点菜。.店内供应多款寿司,但价钱都比普遍既回转寿司餐店较贵. 但料理方面都好多款好独特. 除佐寿司,佢既鳗鱼都好出名😍.寿司大盛(3-4人用) $500(鳗鱼,三文鱼,蟹子,带子,油甘鱼,德美熟蛋,熟虾同吞拿鱼茸)由于太多种类好吸引唔知点简😍所以就嗌佐依个盛合。(每个种类都各有四件,寿司24件,卷物12件,寿司款式系随机提供)我地唔够喉仲encore佐一盆🤤 油甘鱼同带子 :最鲜甜,唔会腥.熟虾:好大旧,比平时食开既虾大好多,好弹口有虾既鲜味,非常新鲜熟蛋:印有德美的写样,好有心思,几甜其他都不过不失,但三文鱼就有根,扣左小小分. .洋风鳗鱼班戟 $59一款比较有特色既料理,中间夹杂佐啲水果,味道吃起来很清新,再带出微淡既鳗鱼,好特别.野菜牛肉锅 $74牛肉好嫩.. 个汤都好浓仲有粉丝好够味 份量都好足料.活鳗鱼朴叶饭 $97会有一块河叶包住,类似中式河叶饭咁,每啖饭都有叶既香味,鳗
寿司大盛(3-4人用) $500
油甘鱼同带子 :最鲜甜,唔会腥.
熟蛋:印有德美的写样,好有心思,几甜
其他都不过不失,但三文鱼就有根,扣左小小分.
洋风鳗鱼班戟 $59
野菜牛肉锅 $74
牛肉好嫩.. 个汤都好浓仲有粉丝好够味 份量都好足料
活鳗鱼朴叶饭 $97
会有一块河叶包住,类似中式河叶饭咁,每啖饭都有叶既香味,鳗鱼外脆内软.
田园面豉烤茄子 $55
好大件,好好味,有一层 面豉酱配味,茄子都好林好够味.
总结,餐厅既料理选择好多同好有特色,寿司 同鱼生都好新鲜,好大件,好足料. 物有所值.