2023-01-06
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位于尖沙咀K11嘅「Bugis@ 叻沙 · 海南鸡饭」。 一间有空间感嘅新加坡餐厅😍。今次同大家分享一下佢哋嘅1人自选餐,佢哋嘅餐点款式都算多,有饭、有面、有河粉、有掺掺… 一共有14款,小食都有10款, 总有一样啱食嘅😎。美食攻略:我开头都以为自己会试海南鸡饭,话晒都系佢地主打菜式,到我细心一睇个Manu,我俾「惹味酸菜鱼汤米线」吸引咗🤤。 实不相瞒,小弟之前都有写过其他餐厅嘅酸菜鱼食评,原因系… 小弟真心钟意食酸菜鱼😍。 酸菜鱼汤嘅酸辣程度配合得刚刚好,鱼肉嫩滑,米线滑溜, 成件事非常匹配🥰。 小食方面,我选择咗「新加坡香煎鱼饼」,鱼饼弹牙可口,随餐附送唐生菜一碗, 食浓味嘢配搭清清地嘅生菜,感觉非常良好😌。另外,我仲试咗佢地个肉骨茶,香浓嘅药材味及胡椒味配合肉香互相交错,味觉享受😚。美食指数:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚环境:🌝🌝🌝🌝🌚服务:🌝🌝🌝🌚🌚卖相:🌝🌝🌜🌚🌚
美食攻略:
美食指数:5🌝最高