2024-01-03 103 浏览
2023年话咁快就过,除夕夜唔想出街同人迫,一于买返d靓外卖,同太太俩口子系屋企慢慢叹。餐厅主打寿司刺身,亦有日式咖哩饭,款式够晒多。另外亦有好多特色零食卖,啱晒买黎系屋企看门口。三文鱼腩寿司 :三文鱼腩好肥美,油脂十足,满满三文鱼香味。矶煮鲍鱼仔寿司 :鲍鱼寿司都系第一次试,醋饭上面有原只鲍鱼仔,卖相非常吸引,鲍鱼仔煮得好淋好入味,估唔到配埋醋饭都几夹。火灸左口鱼寿司 :左口鱼肥厚有口感,经火灸后鱼油味更浓郁,入口满口鱼香味。牛油果三文鱼卷 :一份有六件,饭卷包住三文鱼、青瓜及玉子,面头铺上牛油果及蟹籽,牛油果好香甜,配埋三文鱼饭卷,食落感觉清新。赤贝 + 三文鱼刺身 :两款刺身都好新鲜,三文鱼系厚切,食落相当肥美;赤贝亦都好爽口。汁烧肥牛握饭团 :完全估唔到咁大份,每份握饭团都包生菜丝、玉子烧及蟹柳,再选择酱汁及配料,我拣咗汁烧肥牛及沙律酱,牛嘅份量都几多,肉质柔软入味,甜甜地配埋其他配料,一份已经好够饱。溏心蛋 :太太最爱溏心蛋,蛋黄依然保持流心,煮得入味好好味。咖哩猪扒饭 :厚厚嘅吉列猪扒外皮香脆,入口好多肉汁,咖哩味道微辣,配料有薯仔、洋葱及甘笋,喜欢餐厅将咖哩汁同饭分开装,

三文鱼腩寿司 :
三文鱼腩好肥美,油脂十足,满满三文鱼香味。

矶煮鲍鱼仔寿司 :

火灸左口鱼寿司 :
左口鱼肥厚有口感,经火灸后鱼油味更浓郁,入口满口鱼香味。

牛油果三文鱼卷 :

赤贝 + 三文鱼刺身 :

汁烧肥牛握饭团 :

溏心蛋 :
太太最爱溏心蛋,蛋黄依然保持流心,煮得入味好好味。

咖哩猪扒饭 :
厚厚嘅吉列猪扒外皮香脆,入口好多肉汁,咖哩味道微辣,配料有薯仔、洋葱及甘笋,喜欢餐厅将咖哩汁同饭分开装,咁就唔驶惊饭同猪扒浸到淋晒啦。
2023-12-31
外卖自取