2008-01-04
应承咗姨甥除夕同佢去西贡烧烤兼倒数,点知天气跌到得10度,去西贡烧烤?谂吓都打冷震,同佢讲延期啦,点知"小魔怪"即刻发晒癫,左谂右谂有乜办法呢?比我记起上次嚟食烧烤都几好味,于是成家人嘅烧烤party由郊外变咗室内,话晒一家大细成棚人,好惊是但一个唔啱食,尤其一老一嫩,点知去到.....姨甥仔一路嘟长个咀唔愿食,点知佢见到隔离枱个细路整咗杯雪糕,两只眼即刻发青光,一枝箭标咗去攞雪糕,跟住就系夹饼、雪条、jelly糖、寿司...最难顶系佢揸住果件蜜芽糖夹饼,啲蜜芽糖拉到一手一面都系,佢重笑到哈哈声,千祈唔好走埋嚟呀!讲到老妈子,真系估佢唔到,大大话话食咗三碗猪脚姜,佢话系酒楼食计"特点",啲姜醋用嘅系靓料无沟水,跟住系咁烧鸡亦、义烧、金沙骨、猪扒.....睇到我哋个个眼金金,从来都唔知佢咁食得,点知佢话:你班人攞咁多嘢入嚟又唔食,你哋知唔知而家乜鬼嘢都加晒价,食唔晒又攞好折坠鲅 !收到,即刻食!总结成晚全家人都食得好happy,尤其是"小魔怪",又食又玩,除夕夜收费$128,比平日假期$98多$30,同什么大酒店一加就加一倍果种开天杀价比,相对嚟讲都好合理。原来食韩烧都可以出温情嘅!ha
原来食韩烧都可以出温情嘅!happy new year!2008!