今日又想食中菜, 所以拣左金乐轩, 之前食过一次, 觉得个鸡煲唔错, 今次都再试一试我同男友都钟意食尖椒皮蛋, 所以即时叫左份食坐先...点知, 好失望, D皮蛋好似就咁整熟左就算咁, 而D尖椒又唔辣, 个皮劲"巢", 食落好似界口咁老重庆奇味鸡煲(半只), 好惹味, 好香, 好够辣. 食落个鸡味好香好重, D洋葱索晒D汁, 好味! 叫左个水煮肥肠, 只可以话配料超多.....肥肠大慨有12-15 旧, 食落冇味, 得D辣味, 但个辣味入唔到肥肠, 如果我地要将D肥肠浸系个鸡煲度先有味...最后叫左个泡椒羊肉, 同我地期待既有大出入, 第1, 泡椒应该系干身, 好多干蒜同红椒, 但佢唔系, 反而好多汁, 第2, 佢系羊薄片, 唔系羊肉, 食落唔够咬口可能因为同我期待既唔一样, 所以评分低少少, 其实佢都算好惹味

我同男友都钟意食
尖椒皮蛋