今次去尖沙咀,因为时间不足1小时,就喺附近随便揾个地方食嘢,见到个名……古早味,谂下系咪可以食到传统台湾风味呢,就一于呢间啦。佢喺二楼要搭䢂上去。 地方算大 ,好似个小迷宫,但枱与枱之间有点迫。中午去,够哂繁忙。我点了卤肉饭、嘉义鸡丝饭, 分别都跟3个小食、1个汤、1杯$18以下嘅饮品。3个小食同餐牌张相,分别非常大,很失望,比手指尾还细的半棵西兰花,几片冇味青瓜,一粒不知什么馅的炸丸子。西洋菜汤正常。卤肉饭有半只卤水蛋,2片黄瓜,台湾卤肉饭畀我嘅感觉系惹味,肉汁令我好想捞饭食,但系古早味嘅卤肉饭就冇咁嘅感觉😥卤肉味道正常,但分量少,不足以捞饭, 食到一半好似食白饭😥原来朋友嘅嘉义鸡丝饭重差,小食系一样嘅,冇味鸡丝配上有点硬嘅饭,最后都放弃食唔晒。好彩还有杯珍珠奶茶,一般水准,但珍珠多少少就好啦。虽然小食有点失望,主菜一般,但每人平均$65,有饭、汤、饮品,价钱也可接受。但尖沙咀可以有很多选择。