2020-03-14
唔好以为得梳乎厘好味,主菜都好出色!今日黎到尖沙嘴,特登黎食呢间日本过江龙。其实我喺日本一早已经食过Flippers(仲等左超过一个钟!),不过今日好痕又想食,顺便试吓香港同日本有冇分别。我哋午餐时间嚟嘅,个肚饿到鼓鼓声,即刻嗌两个主菜!我点左黑松露忌廉意粉,本身谂住既然系食疏附你班戟嘅铺头,主菜应该普普通通。点知一上菜我就知道我错了,意粉大大碟,性价比高,而且超级多我最钟意食嘅菇,菇仲要系有菇味𠮶种靓菇🍄(有啲菇系真系冇菇味架🤣),黑松露配忌廉不嬲都好食嘅,成碟野好开胃好好味!我朋友呢就叫咗一个汉堡餐,个人唔系好钟意食呢度嘅,但系呢个都唔错,又汉堡扒系半熟,中间见到仲有啲红色,薯条都炸得几好,算系中上嘅程度啦~终于嚟到重头戏!叫咗个士多啤梨蓝莓香蕉班戟,建议如果食饭时候想食埋甜品,就要落主菜嘅时候一齐叫埋啦,因为佢都要整20分钟左右。终于上菜!个样同日本食嘅时候佢都冇分别,都系睇落好软林林!记得影完相之后拿拿临食,如果唔系佢会扁晒,冇咁好食㗎!讲返食评先,我觉得佢同日本食𠮶个冇乜分别,都系咁好味!一差落去松软嘅口感系口度散开,完全冇漏嘅感觉,我朋友不嬲都唔钟意食呢啲漏嘅甜品,佢都觉得
终于嚟到重头戏!叫咗个士多啤梨蓝莓香蕉班戟,建议如果食饭时候想食埋甜品,就要落主菜嘅时候一齐叫埋啦,因为佢都要整20分钟左右。终于上菜!个样同日本食嘅时候佢都冇分别,都系睇落好软林林!记得影完相之后拿拿临食,如果唔系佢会扁晒,冇咁好食㗎!讲返食评先,我觉得佢同日本食𠮶个冇乜分别,都系咁好味!一差落去松软嘅口感系口度散开,完全冇漏嘅感觉,我朋友不嬲都唔钟意食呢啲漏嘅甜品,佢都觉得唔漏,都食咗好多!
另外附上我喺日本食嘅flippers班戟,你哋就知真系冇乜分别!