2023-12-14
卖海南鸡都可以拎到米芝莲??海南鸡系香港周围都有得食,但就好少可听到可以有米芝莲。😛我地就决定去element呢间海南鸡一试究竟。一打开menu就见到有好多唔同既菜式。😀 但系waiter就话海南鸡已经卖晒,咁睇黎海南鸡真系好受欢迎!🙈🔥虽然无晒最出名既海南鸡,但系其他菜都好似好吸引。🤩我地就决定试呢几样:😆1)迷迭香火焰黑金叉烧 ($129)店员一上菜就先点火🔥,认真大阵仗。😎不过用黎打卡就一流!食落同平时叉烧唔同。个汁有d似食东波肉。🤓d肉质好软熟,味道相当唔错👍🏼。2)街坊沙锅银针粉($129)银针粉面头有好多配料,😎🤩仲配埋个沙锅热住d银针粉,有少少辣椒🌶️吊味,都几惹味架~😍3)50年代咖啡蒜香猪肋骨🐷 ($129)一上碟香味已经噗鼻而黎。猪肋骨炸得十分香口,面头布满炸蒜,超正!😚😚估唔到新加坡菜有咁多选择,😌下次一定要试埋海南鸡😤😤
我地就决定试呢几样:😆
1)迷迭香火焰黑金叉烧 ($129)
2)街坊沙锅银针粉($129)
3)50年代咖啡蒜香猪肋骨🐷 ($129)
估唔到新加坡菜有咁多选择,😌下次一定要试埋海南鸡😤😤