2019-01-06
😮哩间餐厅系尖沙咀食过一次,今次去到西环分店又有新惊喜。西环同尖沙咀分店店内环境截然不同,尖沙咀就比较华丽,西环分店就文青啲,放左好多有趣小摆设,环境一样舒适。除左店舖环境,餐牌都有些少分别。西环哩间除左甜品仲有其他小食、意粉,扒类等主菜,可以系到食个晚餐叹埋个甜品,好幸福呀☺️。以为哩到剩系蛋糕做得出色,估唔到意粉质素都咁好。意粉软硬度控制得好好,又好入味。配料唔多,不过果粒火腿肉真系劲香好好食,虽然充满油脂,不过胜在入口即溶❤️❤️。哩个窝夫卖相相当吸引,成幅艺术品😊。窝夫口感好好,士多啤梨都好甜,不过最值回票价一定系果两球大大既Movenpick雪糕球,当日系蓝梅芝士雪糕味❤️。蛋糕今次就点左之前未食过既栗子蛋糕同荔枝玫瑰蛋糕。栗子🌰同杏仁制既蛋糕质感我觉得系最夹。栗子味好突出,所以就唔会太甜。哩个蛋糕荔枝味就唔太突出,反而玫瑰花香味就比较明显,味道几清新。
蛋糕今次就点左之前未食过既栗子蛋糕同荔枝玫瑰蛋糕。