姚姚酸菜鱼系中国有好多间,宜家连屯门都有,超方便💕🔸香浓麻辣汤(少辣)可以简选1个主食,3个荤菜及3个素菜,主食简左宽薯粉条,荤菜简左巴掌肥牛、猪颈肉、鱿鱼须,素菜简左黑木耳、 花菜、莲藕片。上台比个容器吓亲,成个面盆咁大,但当去捞一捞睇下D食材发现原来真系,需要咁大个架,因为真系好足料呀!!! 香浓麻辣,汤底除左麻辣味仲有麻酱同猪骨味,猪先生要饮左2碗先开始食,巴掌肥牛、猪颈肉唔会因为系汤到而un,鱿鱼须弹牙,黑木耳、 花菜、莲藕片都索哂汤好入味。餐-三色冰粉冰粉上有蜜豆、花生碎及提子干,再配上黑糖糖水,非常顺口🔸姚姚酸菜鱼(少辣 加酸) 跟白饭不X系招牌菜,酸菜汤底非常惹味,鱼身嫩滑冇腥味,酸菜够酸味而且冇渣🔸辣子鸡软骨肥肠原本比佢一整碟既辣椒吓亲,但食落辣味已经系烹调过程带走左,肥肠炸至脆身,无油腻感,鸡软骨亦炸至脆口,软骨真系会令人一粒接一粒咁食🔸钵钵什锦少辣应该系冻版麻辣烫,什锦都唔少款,有脆肠、肾、鸡爪、莲藕片、海带同X荀,最爱鸡爪软燸,莲藕片爽口🔸脆奶拼糯粑每款有2条,岩哂我咩都想试既心态,脆奶外皮酥脆,奶味浓郁,糯粑占上黑糖,烟烟un un🔸冻柠檬蜜糖乌龙茶比较少见餐厅
姚姚酸菜鱼系中国有好多间,宜家连屯门都有,超方便💕

🔸香浓麻辣汤(少辣)

餐-三色冰粉
冰粉上有蜜豆、花生碎及提子干,再配上黑糖糖水,非常顺口

🔸姚姚酸菜鱼(少辣 加酸) 跟白饭

🔸辣子鸡软骨肥肠

🔸钵钵什锦少辣

🔸脆奶拼糯粑

🔸冻柠檬蜜糖乌龙茶
比较少见餐厅系加蜜糖而唔系加糖浆,感觉更健康
🔸爆打青瓜柠檬茶
增加左青瓜,令到柠檬茶更清新,食辣野配佢绝配

餐厅职员服务好好,会见你一有郁动,就即刻过嚟问你「有冇野需要?」,野食又好味,系适合再访既餐厅👍🏻