2022-10-26
红豆烘焙之前都帮趁过几次,之前都系买面包,贪佢面包款式多选择,今次经过旺角西洋菜街新分店,先有留意佢原本甜品西饼都一样好多款,而且卖相都饼仔唔似一般街坊饼店嘅货色,所以就买黎试下。而家大热嘅面包布丁都几款个口味。甜品杯有好多口味,木康布丁、Tiramisu、奶冻、焦糖炖蛋、雪果子......等等。切饼卖相好吸引,拍得住连锁饼店,但价钱就平好多。面包简直花多眼乱,除左经典嘅肠仔包、菠萝包、鸡尾包之外,仲有好多新派面包。拣左三款试下,全部都未食过。法式面包布丁($15) - 布丁面包买𠮶时仲系暖嘅,不过如果唔系即场食,我会之后烘返热佢。虽然用羹毕时会觉得有少少实,但入口其实OK,唔会觉得实的的,蛋味都几香,再夹埋脆脆地嘅面包都唔错。提拉米苏($20) - Tiramisu朱古力味都OK,咖啡味唔会过重,Cream比蛋糕多,食落好滑。特浓朱古力切饼($18) - 朱古力切饼好浓朱味,但又唔会太干,朱迷一定收货。
而家大热嘅面包布丁都几款个口味。 甜品杯有好多口味,木康布丁、Tiramisu、奶冻、焦糖炖蛋、雪果子......等等。 切饼卖相好吸引,拍得住连锁饼店,但价钱就平好多。 面包简直花多眼乱,除左经典嘅肠仔包、菠萝包、鸡尾包之外,仲有好多新派面包。 拣左三款试下,全部都未食过。 法式面包布丁($15) - 布丁面包买𠮶时仲系暖嘅,不过如果唔系即场食,我会之后烘返热佢。虽然用羹毕时会觉得有少少实,但入口其实OK,唔会觉得实的的,蛋味都几香,再夹埋脆脆地嘅面包都唔错。