2017-11-21 389 浏览
藤野美子♡第三篇食评细个𠮶阵,我成日嗲老豆买老夫子比我睇我谂个阵既我得7到8岁点解对老夫子情有独钟?到而加我都未揾到标准答案比自己,可能系有时八格漫画又冇字,当时我细细个又睇得明啲漫画想表达咩就比佢吸引左。如果你地有睇过老夫子,一定知道最后会有小朋友既画画,我当时系成日画画就系为左寄信上去,可以系上面见到自己既画,果然,真系有日比我等到有我既大名同自我感觉非常良好既画。对于老夫子,我只可以讲有种非常亲切既感觉,吾通。。。。佢系我前世既老豆吾好意思,废话多左正题黎啦~上星期有日同家姐day off ,谂紧去边食好西,我就醒起曾经搭车经过见到老夫子餐馆,个阵同男朋友讲想黎,黎到2046都未去到😒🙄🙄🙄🙄终于同家姐去左,当日我地拣左lunch time 时间去,因为近地铁站又系门口位又系地铺,所以非常易揾重点系大大个老夫子企系门口,想揾吾到都难一入到去原来要上一层先到,但我已经企门口企左十分钟先系上去因为太兴奋!!沿住楼梯都有老夫子既布置,真系好吸引,上到去见到老夫子,秦先生,大蕃薯!系咁影相!重点平日中午时间吾太多人,所以慢慢影迷妹影完之后就入餐厅。点解咁靓架?!不无天花板,櫈,墙,连餐具
藤野美子♡第三篇食评

细个𠮶阵,我成日嗲老豆买老夫子比我睇
我谂个阵既我得7到8岁

吾好意思,废话多左

正题黎啦~
重点系大大个老夫子企系门口,想揾吾到都难
一入到去原来要上一层先到,但我已经企门口企左十分钟先系上去
系咁影相!重点平日中午时间吾太多人,所以慢慢影
迷妹影完之后就入餐厅。
点解咁靓架
?!
不无天花板,櫈,墙,连餐具都有老夫子,主题餐厅真系好吸引

餐牌都好得意,用四字词黎形容食物

我同家姐叫咗五样野,有炒饭,意粉,一杯冻饮,一杯热饮
最后仲点咗个得意忘形( 梳乎厘 )

我仲想点几个cake 架,但比经理制止左😌😌😌佢话会食吾哂,不过又系既,人通常都眼阔肚窄
。服务都吾错,起码吾系包青天
,环境都舒适,炒饭同意粉都好食。

咸🐟🐓粒炒饭,粒粒分明,又吾湿,火喉控制都几好,味精又吾重,吾会太咸

南瓜汁意粉,意外中好食,味道吾会好怪,都好夹,有海鲜系入面
GOOD

点左杯冻紫薯奶,紫薯味好重,我钟意,唯独系饮品入面既紫薯片好难食

家姐点左杯热抺茶珍珠,吾太甜,反而有少少淡

可能都冇点到其他好饮既饮品
下次再试

最后主角大大大 梳乎厘

好大个!但香橙味吾重,吾可以讲好难食,但就未系去到理想仲既好食
讲左好似等于冇讲😪😪味道淡,一定要趁热食,一冻就好湿出哂水

最后埋单300几,我同家姐都觉得吾算过份贵,价钱合理

下次一定再试其他新野