2010-09-09
今朝同阿妈shopping完,行到劲累,于是阿妈提议不如去afternoon tea。谂左好耐,最终谂不如去屋企附近间Epoch,反正成日都只系果度食晚餐,听阿妈话afternoon tea都ok!!所以决定一试。去到餐厅人唔系好多,可能系平日,而且又系番工时间!所以坐得好舒服!环境宁静!阿妈一坐低谂都唔洗谂就决定要镇店之宝— Varlhona 7-layer Cake!!而我就决定饮 latte ,买既时候,店员同我讲可以自制 latte,仲可以拉花!!我见到有得自己整 latte,好像好得意!!所以我决定要去变身做咖啡师,哈哈!!一路整咖啡,一路其实有人教点整!所以唔识整都唔洗惊, 人人都可以变成做咖啡师。杯咖啡仲可以拉花,当然有人会教你!我就拣左拉叶形!由于我能力有限,我系拉唔出叶既图案!不过咖啡师好好人,佢帮我尽量修饰番我杯咖啡,仲同我讲都几似一只抽象派蝴蝶!! 因此最后我杯抽象派蝴蝶咖啡就诞生了!! 一路整时咖啡师仲同我讲整咖啡小贴士!!佢真系好有心!!杯咖啡味道真系有番咁上下,都几滑,拍得住专业!(自己做当然系正野!哈哈!)整完杯咖啡真系觉得几好玩,下次要带下男友仔黎玩下!
杯咖啡味道真系有番咁上下,都几滑,拍得住专业!(自己做当然系正野!哈哈!)整完杯咖啡真系觉得几好玩,下次要带下男友仔黎玩下!可以整黎送俾男友仔!!