2023-01-11 80 浏览
今晚车车抱大腿, 跟朋友仔食好西, 嚟到E间位于上环既仟穆食串烧omakase😍 门外可以直望到餐厅入面嘅情况, 入到去有张长长嘅Bar枱, 一边望住师傅整串烧一边同朋友足吹水饮酒确系几正几relax! 餐牌上有多款各式各样既串烧, 仲有d特色串烧选择, 食串烧点可以无野饮, 餐厅另有饮品menu, 多款酒类可供选择, 真系样样都想试呀!今晚我地拣左串烧Omakase, 个Set除左有8串由厨师发办嘅串烧之外, 仲有沙律/煮物/鸡汤乌冬同甜品, 超丰盛😍 等紧上菜嘅时候, 仲有鳕鱼干作餐前小食好开心🙈✨️日式沙律沙律菜清新爽脆, 搭沙律醋汁, 酸酸地好开胃✨️清酒煮蚬热辣辣嘅清酒煮蚬系车车最爱, 汤汁清甜味美带阵阵酒香, 蚬肉饱满肥美无沙, 超鲜甜!✨️厨师发办串烧串烧每串都系即烧即上, 串串都烧得脆卜卜又juicy, 可配搭辣粉或山椒粉或两者混合一齐食更惹味🍢烧鸡胸软骨鸡胸软骨比平时食嘅鸡软骨更爽脆有咬口🍢烧牛舌牛舌口感多汁, 爽弹牛味浓郁🍢烧鸡腿肉鸡腿肉啖啖肉好juicy🍢烧白鳝白鳝烧到外皮带焦, 鱼肉爽弹有嚼劲🍢烧鸡心鸡心质感柔软带微脆, 味道不错🍢烧秋葵秋葵烧到刚好, 食落仲有d爽爽

✨️日式沙律
沙律菜清新爽脆, 搭沙律醋汁, 酸酸地好开胃

✨️清酒煮蚬

✨️厨师发办串烧

🍢烧鸡胸软骨
鸡胸软骨比平时食嘅鸡软骨更爽脆有咬口

🍢烧牛舌
牛舌口感多汁, 爽弹牛味浓郁

🍢烧鸡腿肉
鸡腿肉啖啖肉好juicy

🍢烧白鳝
白鳝烧到外皮带焦, 鱼肉爽弹有嚼劲

🍢烧鸡心
鸡心质感柔软带微脆, 味道不错

🍢烧秋葵
秋葵烧到刚好, 食落仲有d爽爽地嘅感觉唔会干

🍢焦糖车厘番茄
一粒粒车厘番茄被焦糖包住, 卖相有少少似冰糖葫芦, 咬落去外层脆卜卜, 甜甜地入面爆哂汁好好味, 几有惊喜

🍢月见免治鸡肉串
免治鸡肉串食落juicy惹味, 沾上蛋汁后更美味

✨️鸡汤乌冬
鸡白汤汤底熬左八个钟, 成碗满满嘅精华同骨胶原, 上枱热辣辣, 味道鲜甜, 味道刚刚好亦唔会浆住个嘴, 每条乌冬都沾满浓汤, 相当高质!

✨️甜品
甜品有3款唔同口味嘅蕨饼, 分别系黄豆粉/抹茶/黑芝麻, 食落烟烟韧韧又唔会太甜几好味!
2023-01-04