同友人到上环食嘢,无意中发现呢间餐厅。佢系位于地牢的餐厅。落楼梯处的入口好抢眼。餐牌都好清晰,所以我就毫不犹豫就入咗去啦。餐厅面积比想像中大,环境舒服。因为我哋去既时间尚早,𠮶时都唔系好多人。餐厅墙上面都好多特色嘅壁画同埋灯饰好靓,都影咗几幅相。我哋两个人最后点左四碟𩠌:1.香茅牛肉纸米卷纸米卷上面清楚看到牛肉好大块。作为前菜都唔错,纸米卷入面的粉丝带有少少嘅酸萝卜味,开胃哦。2 马拉盏通菜: 没什么惊喜,但份量比预期中多。3法式蒜蓉牛油鸡翼: 唔错㖞!炸得好松脆,牛油味好重,但又唔会食到成手都系油。4 火车头汤河: 火车头汤河我哋嗌咗套餐$78,系有二人份量。一碗河粉另包一杯冻饮,好抵食。我同朋友只系order 呢碗share 食加埋其他𩠌菜都饱肚,汤河有生牛肉、贡丸、牛筋,算捉料,汤都好清甜,有选择困难症的话就索性order 呢个吧。
餐厅墙上面都好多特色嘅壁画同埋灯饰好靓,都影咗几幅相。

我哋两个人最后点左四碟𩠌:

1.香茅牛肉纸米卷

2 马拉盏通菜:

没什么惊喜,但份量比预期中多。
3法式蒜蓉牛油鸡翼:

唔错㖞!炸得好松脆,牛油味好重,但又唔会食到成手都系油。

4 火车头汤河: